Wedstrijdverslag

Competitie: The Rabbits - De Paesjsjtal 2.....4 - 6

Vrijdagavond, en vandaag de laatste tegenstander in de 1e divisie van de MVDL die we nog niet gehad hebben (op 't Hiltonneke na). Vanaf volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Hubert was de eerste die vanavond ging gooien. Hij wint de bull en mag beginnen. In de eerste leg creëert hij een kleine voorsprong waarna hij 4 pijlen nodig heeft om uiteindelijk dubbel 3 over te laten. Dubbel 3 wordt met 1 pijl geshot: 1-0. De tweede leg gaat gelijk op. Hubert krijgt 2 pijlen voor dubbel 20 maar mist. De tegenstander krijgt een kans, maar laat deze liggen. Hubert shot via 20-0-dubbel 10. De eerste winst is binnen in een partij met zeer aardige gemiddeldes.

Silvia mocht als tweede. Silvia komt meteen achter omdat haar tegenstander 240 punten gooit in zijn eerste 3 beurten. Hierdoor krijgt ze nooit een kans om op een uitgooi te staan, want haar tegenstander shot via dubbel 10. De tweede leg gaat het wel gelijk op, maar aan het einde laat Silvia de kans op dubbel 17 en dubbel 16 liggen. De tegenstander en Silvia blijven maar missen op respectievelijk 5 en 16 (dubbel 8). Uiteindelijk houdt de tegenstander madhouse over en Silvia dubbel 2. De eerste pijl van de tegenstander op dubbel 1 is raak. 0-2 verloren.

Gina was de derde die ging gooien. Gina wint de bull, maar de tegenstander gooit vrijwel meteen een 101 score. Gina houdt bij en het gaat lekker gelijk op. Gina mist op tops, maar komt dan bij dubbel 16 en raakt die met 1 pijl: 1-0. De tweede leg gaat het weer gelijk op, met niet al te hoge scores. Terwijl de tegenstander mist op de dubbels van 6 en van 3, laat Gina haar kansen liggen op de dubbel 16 en dubbel 8. Uiteindelijk shot de tegenstander dan toch dubbel 3. Een derde leg is nodig. Gina komt meer als 100 punten achter. De tegenstander krijgt kansen genoeg, maar raakt veel de zwarte rand rondom het bord. Ook creatief uitgooien lukt de tegenstander niet. Als Gina bij komt met eens score van 47, gooit ze triple 15 en houdt dubbel 1 over. Deze blijft ze missen totdat de tegenstander dubbel 4 shot. 1-2 verlies.

Spikey Mikey was de vierde. Nog steeds in trance van zijn 180 afgelopen week in de Venlose competitie begon hij aan de wedstrijd en won de bull. Michael komt voor te staan maar de tegenstander doet wat terug met een 100 score. Maar na 2 pijlen te hebben gemist op tops en 2 op dubbel 10, raakt hij die laatste dan toch en staat met 1-0 voor. De tweede leg begint de tegenstander en het gaat ongeveer gelijk op. De tegenstander staat versteldt van zichzelf nadat hij met 1 pijl tops raakt en het 1-1 wordt. De derde leg gaat ook weer gelijk op, maar Michael laat zich van zijn beste kant zien en shot via 6-20-tops de derde leg. 2-1 winst.

Rouven is de vijfde man die voor the Rabbits aan het bord verschijnt. Rouven komt voor te staan en mist een 80 uitgooi. Hij houdt dubbel 5 over, maar de tegenstander staat nog te ver weg om uit te gooien. Rouven houdt dan madhouse over en gooit deze best snel zodat hij met 1-0 voor komt te staan. De tweede leg heeft de tegenstander een lichte voorsprong op Rouven. Maar Rouven grijpt zijn kans op een dubbel met beide handen aan en shot via 7-dubbel 16. 2-0 gewonnen.

Rick was de laatste voor the Rabbits. Rick gooit een 100 score, maar de tegenstander krijgt de eerste kans op de dubbel, maar mist dubbel 15 en houdt dubbel 6 over. Dan komt Rick, maar hij mist tops. De tegenstander kan het dan weer niet afmaken en houdt dubbel 3 over. Dan gaat Rick over op creatief uitwerpen (zoals zovaak beoefend op de training), en gooit via dubbel 1 en dubbel 19, de 40 die hij over had uit.
Vermelding: Rouven schreef zonder fout
De tweede leg gooit de tegenstander 125 en 120 scores, Maar Rick houdt bij dankzij een hoog gemiddelde. Rick lijkt de eerste te zijn die de dubbel zal gaan shotten, maar dan gooit de tegenstander 75 uit via single en dubbel bull. Zeer knap staaltje dartkunst. De derde leg gaat het erom. Rick gooit alvast een 100 score. Maar de tegenstander houdt bij en shot 36 via 4-dubbel 16. 1-2 verlies.

De tussenstand is 3-3 en het kan nog alle kanten uit.
Michael verteldt dat hij eens iets vreemds gaat doen met de opstelling voor de dubbels.

De tactic is voor Hubert en Rick. De hogere getallen gaan snel dicht, maar komen uiteindelijk 6 punten achter, waarbij beide teams de bull nog open hebben, en wij ook nog de dubbel 10. Maar 2x single bull en dubbel 10 redt de dag: 1-0 voor ons. De tweede leg begint de tegenstander beter te gooien, komt ook voor te staan en wint deze leg dan ook: 1-1. De derde leg brengt de beslissing. Hubert en Rick gaan goed met hun tegenstander mee, maar kunnen alleen maar kijken naar de hoeveel bulls die door de tegenstander gegooid wordt. Ze verliezen met 1-2

De 501 is voor Rouven en Spikey Mikey. Ze zijn allebei ongeveer gelijk in. Rouven gooit een 125 score, maar de tegenstander antwoord met een 100 score. Michael mist tops in zijn beurt. Maar Rouven daarentegen heeft in de daarop volgende beurt maar 1 pijl nodig voor tops: 1-0 voor. In de tweede leg gooit de tegenstander weer een 100 score. En gooit 48 ook snel uit via 11-5-dubbel 16: 1-1 gelijk. En weer een derde leg is nodig. In de derde leg gooit de tegenstander weer heel snel uit via 14-dubbel 1-dubbel 19 (welke we al gehad hadden in het rijtje "creatief uitgooien"), waardoor Rouven en Michael geen kans op de dubbel krijgen.

Het maximum haalbare is nog een gelijkspel. Gina en Silvia doen de 701 gooien. Ze beginnen wel, maar komen heel ver achter te liggen. De tegenstander shot ruim op tijd via triple 10, dubbel 6. De tweede leg laten Giny en Sil ook liggen, want de tegenstander shot uiteindelijk dubbel 4.

De stand is 3-6, en we hebben al verloren, maar voor een rondje doe je toch nog wel je best.

De teamleg was vantevoren geoefend, maar bij 126 over onderbroken door de tegenstander die binnenkwam. In de teamleg ging het deze keer beter dan normaal, en liet Rick 20 over voor mij (Tim). Na eerste aan de verkeerde kant van het ijzer te zitten, daarna iets verder lang te gooien, en uiteindelijk de goeie kant van het ijzer te hebben geraakt wonnen we de derde teamleg van dit seizoen.

Helaas verloren we met 4-6, maarja. Als we willen winnen moeten er meer dubbels gewonnen worden, want alledrie verliezen 2x op rij is een beetje teveel van het goede.

Volgende week mogen we naar de nummer 10 (laatste dus). Dus daar MOETEN de 3 punten gepakt worden. Vorige keer wonnen we met 8-2 doordat de tegenstander te weinig mensen had, maar volgende week winnen we op eigen kracht van D.C. Heerlen 2.

© Tim